4 tips för en bättre hud

Ha en snygg och fräsch hud är väl något som alla vill ha. Men hur gör man får att få den perfekta huden som verkligen strålar? Här kommer tre tips som förhoppningsvis kan vara till nytta.

1.Ta hand om din hud varje dag

HudvårdFör att bibehålla en bra hud är det viktigt att man tar hand om sin hud varje dag och det på rätt sätt. Tvätta huden dagligen med produkter som är anpassade efter just din hudtyp. Se också till att smörja den så den inte torkar ut, något som är särskilt viktigt under vintern när det är torrt och kallt ute.

2. Köp ekologiskt

Ett bra tips om man vill ha bättre hud är också att köpa ekologiska hudvårdsprodukter, som är betydligt mer skonsamma mot huden än konventionellt framställda produkter. Mer om ekologiska hudvårdsprodukter går att hitta här.

3. Ät rätt

Att äta rätt är också något som är viktigt om man vill hålla huden i trim. Grönsaker som morötter, spenat och gul paprika samt frukter som blåbär, jordgubbar och vinbär hjälper alla till att stärka huden och ge den fin lyster.

4. Sov tillräckligt

Något som också är viktigt om man vill ha en fin hud är att man ser till att sova ordentligt. Det är inte för inte som det kallas för skönhetssömn eftersom det är just under sömnen som hudens celler förnyar sig. För att huden skall hinna med denna process bör man satsa på mellan 7 och 9 timmars sömn.