Bästa tipsen för sommarfräsch hud

Sommaren är här och det är dags att köpa en ny bikini eller ett par snygga badshorts. Och för att få en fulländad outfit ska även huden vara av bästa kvalité. Har man ett dåligt utgångsläge med torr eller lättirriterad hud kan det ta några veckor innan huden är full återställd, så det gäller att sätta igång i tid. 

skin care woman beauty _395290918

  1. Rätt produkter – först ska man skaffa rätt produkter till sin hud. En del har torr hud, andra är lite känsligare mot vissa ämnen och en del har fet hud. Skaffa en produkt som passar dig och som är snäll mot kroppen. Huden är skörare än man tror.
  2. Duscha bara 2-3 gånger i veckan – om man duschar för ofta tar man bort viktiga bakterier. Huden blir irriterad av vatten så man kan även få torr hud och sprickor om man duschar för ofta. En fuktad handduk kring ställen där man brukar svettas räcker gott och väl som morgonrutin.
  3. Olika produkter till olika delar – till händer ska man gärna ha lite fetare krämer eftersom de brukar vara i värre skick än armar och ben. Runt ögonen och t-zonen ska man ha krämer för känslig och tunn hud eftersom huden i ansiktet är skörare än resten av kroppen.
  4. Försiktig med smink – om du måste sminka dig varje dag gäller det att ha en bra rutin. Köp smink som låter huden andas och inte täcker igen porerna. Se till att ta bort sminket varje kväll med ett milt rengöringsvätska eller kräm.
  5. Solskydd varje dag – när du lämnar hemmet ska du alltid bära solskyddskräm under sommarmånaderna. Man kan få en snygg bränna utan att faktiskt bränna sig.

I Sverige har vi en ganska begränsad sommarperiod och vissa år tycker vi att vi inte har fått någon sommar. När solen väl visar sig så är det därför inte så konstigt att vi så förbehållslöst kastar oss ut för att lapa i oss av alla solstrålar som vi bara kan. Men faktum är att huden som är kroppens största organ faktiskt kan ta rejäl skada av att vistas i direkt solljus utan solskydd.

Trots alarmerande larmrapporter så vistas svensken generellt ganska vårdslöst i solen enkäter och studier har visat att kvinnor i regel är bättre på att använda solskydd i jämförelse med männen. Självklart ska vi också få njuta av den Svenska sommaren eller av solen om vi befinner oss på semester utomlands, men det handlar om att göra det med en viss medvetenhet och försiktighet så att man inte drabbas av oönskade hudsjukdomar.

Efter den mörka och kalla vintern i Sverige är det inte så konstigt att vi verkligen längtar efter ljus, värme och solsken, dessutom har vi ett behov av solljus som behöver tillgodoses för att vi ska må bra. Men ha i åtanke att huden är ett oerhört utsatt organ som måste stå emot en hel del påfrestningar som luftföroreningar och ett i Sverige ganska varierande klimat för att bara nämna några faktorer som huden utsätts för dagligen.