Bästa tipsen för sommarfräsch hud

Sommaren är här och det är dags att köpa en ny bikini eller ett par snygga badshorts. Och för att få en fulländad outfit ska även huden vara av bästa kvalité. Har man ett dåligt utgångsläge med torr eller lättirriterad hud kan det ta några veckor innan huden är full återställd, så det gäller att sätta igång i tid. 

skin care woman beauty _395290918

  1. Rätt produkter – först ska man skaffa rätt produkter till sin hud. En del har torr hud, andra är lite känsligare mot vissa ämnen och en del har fet hud. Skaffa en produkt som passar dig och som är snäll mot kroppen. Huden är skörare än man tror.
  2. Duscha bara 2-3 gånger i veckan – om man duschar för ofta tar man bort viktiga bakterier. Huden blir irriterad av vatten så man kan även få torr hud och sprickor om man duschar för ofta. En fuktad handduk kring ställen där man brukar svettas räcker gott och väl som morgonrutin.
  3. Olika produkter till olika delar – till händer ska man gärna ha lite fetare krämer eftersom de brukar vara i värre skick än armar och ben. Runt ögonen och t-zonen ska man ha krämer för känslig och tunn hud eftersom huden i ansiktet är skörare än resten av kroppen.
  4. Försiktig med smink – om du måste sminka dig varje dag gäller det att ha en bra rutin. Köp smink som låter huden andas och inte täcker igen porerna. Se till att ta bort sminket varje kväll med ett milt rengöringsvätska eller kräm.
  5. Solskydd varje dag – när du lämnar hemmet ska du alltid bära solskyddskräm under sommarmånaderna. Man kan få en snygg bränna utan att faktiskt bränna sig.