Bra hudvård

Hur tar man hand om huden som bäst? Vi har svaren!

Smörj in huden varje dag! Det är definitivt det bästa du kan göra för att huden ska ta sig genom säsongerna. På vintern och under sommaren torkar huden lätt ut på grund av solen, kylan och badandet i saltvattnet. Använd gärna lotion på kvällen eller babyolja om du ska smörja in dig efter duschen. Efter du har smörjt olja över hela kroppen kan du badda av överflödet som inte sjunkit i huden än.

Använd solkräm hela sommaren. Tänker du bara gå på stan kan du ha en mildare variant men även om man ska ligga på stranden och sola ska man ha skyddskräm på sig. Det hjälper till att hålla huden återfuktad och skyddar från UV-strålarna.

Raka aldrig benen, ansiktet, bikinilinjen eller någon annanstans utan raklödder. Annars kommer rakhyvel att dra med sig en massa hud vid varje rakning och du måste bara smörja mer. Raklödder gör så att hyvel glider skonsammare mot huden och såklart återfuktar den också. Nuförtiden finns det lödder som doftar som parfym så det är också ett sätt att parfymera hela kroppen!