Få bättre hy redan i dag

Torr, matt och glåmig hy är inte det roligaste att stirra på i spegeln. Tack och lov behöver du inte gå igenom smärtsamma behandlingar för att få den där huden som du alltid har drömt om. En hud som har liv och lyster, ett hälsosamt sken och slippa de torra fläckarna. 

Sluta röka

Hudens värsta fiende är nog cigaretterna. Det ger dålig blodcirkulation, vilket inte huden uppskattar, och drar färgen från ansiktet så du ser blek och grå ut. Fimpa och hitta ett bättre substitut om du inte klarar av att sluta på en gång. Du kan exempelvis testa elektroniska cigaretter som är helt utan cancerframkallande ämnen men kan vid tillval innehålla nikotin så du slipper abstinensbesvären under övergången. Ett lite hälsosammare alternativ till cancerpinnarna som inte bara huden tackar dig för. Din hälsa överlag kommer att bli mycket bättre när du blir rökfri.

Fukt

Huden älskar fukt och de med torr hud behöver tillföra extra mycket för att huden ska återhämta sig. Fukten får du inte från vatten, det är bara uttorkande. Det huden gillar är fukten som finns i oljor och krämer. Babyolja är nog den snabbaste och billigaste lösningen. Smörj in ansiktet och kroppen med några droppar babyolja efter duschen medan du fortfarande är blöt. Låt det verka medan du lindar en handduk runt håret och klappa sedan bort överskottet med handduken. Babyolja är skonsamt, utan konstiga ämnen och en flaska räcker väldigt länge. Det finns massor med huskurer som motverkar torr hud, mandelolja och avokado är andra alternativ men vill du spara in slantarna ska du välja babyoljan.