Frisk hud genom ett rökfritt liv

Tobak röks av alla sorters människor i olika samhällsklasser. Det är ingen tvekan om att det är en av de allra största riskerna för vår hälsa. Trots att många känner till alla de sjukdomar samt de andra negativa aspekterna rökning kan medföra ser vi rökning fortfarande lustigt nog som ett relativt normalt beteende.

shutterstock_298467293

Rökning resulterar inte bara i allvarliga, ibland livshotande, sjukdomar. Det innebär också en oändlig lista med symptom som försämrar din livskvalité, utan att du ens är medveten om det. Att denna vana skulle vara skadlig för huden hör kanske till mindre välkänd fakta, trots att det påverkar den negativt på flera olika sätt. Ett återkommande tobaksintag resulterar i att rynkor kan uppstå plötsligt. Det kan komma tillsammans med en allmänt gulaktig hudfärg. Detta är klara tecken på att din hud inte mår speciellt bra och att den bokstavligt talat kvävs inifrån. Om vi kikar närmare på varför detta inträffar så avslöjar forskning att ett klart försämrat blodflöde ligger till grund för hudens förändrade tillstånd hos en rökare.

I de fall då de skadliga effekterna rökningen har på kroppens inre räcker för att avskräcka, kanske ett rynkigt och gulaktigt utseende kan göra det. En glad nyhet är dessutom att din hud besitter en otrolig läkningsförmåga. Om du lyckas sluta röka kan du även återvinna den vackra och spänstiga hy du vill ha. Det allra senaste och kanske mest populära just nu är att sadla om på en så kallad e-cigarett. Att trappa ned ditt rökande med rökavänjningsprodukter är ett lindrigare alternativ än att abrupt göra dig av med denna långvariga vana. Det har även vissa fördelar. Du stör inte längre personerna i din närhet, du kan röka inomhus och kläder och möbler drar inte till sig lukt.