Hudvård på salong – En lyx som allt fler unnar sig

Intresset för hudvård är verkligen på stark frammarsch, inte bara bland kvinnor utan också bland män. Det finns ett näst intill oändligt utbud för den som vill göra hudvård hemma. Masker, serum, peeling, ja vi kan fortsätta i evighet. Oftast finns det också något som passar de flesta hudtyper och plånböcker. Men det finns en nivå av hudvård som allt fler börjat unna sig, och det är att gå på salong för olika djupare behandlingar. Det är inte bara härligt att bli ompysslad, det kan också hjälpa dig att bli av med problem som din egen huvårdsrutin inte kan rå på, här finns ett bra utbud på hudbehandlingar. Priserna på dessa behandlingar varierar beroende på hur omfattande de är, men i regel får man de resultat som man betalar för.

Vi har försökt samla lite exempel på vanliga behandlingar och vad dom kan göra för din hud. Varje behandling fokuserar på ett specifikt hudproblem, såsom rynkor. Microneedeling är en behandling som blivit är väldigt populär just för rynkor. Med hjälp av mycket små nålar skapas en kontrollerad skada som triggar huden att läka sig, detta innebär också att huden drar till sig läkning som också får rynkorna att delvis “läka”. Microneedeling kan också hjälpa mot problem med acne, men det finns också en ny behandling som är smärtfri. Cold plasma dödar bakterier och svamp som samlas på hudens yta genom spruta ånga med plasma mot hudytan. Du kan behöver göra flera behandlingar innan du får resultat.

Det finns också en rad behandlingar som passar dig som exempelvis lider av oönskad hårväxt, eller avsaknad av önskad hårväxt. Kanske lider du av bristningar som du vill bli av med eller så upplever du problem med ojämn hudton. Med andra ord så finns det massvis med behandlingar för den som vill försöka uppnå mer djupgående och permanenta lösningar. Men till dess så kan du alltid lita på att en hudrutin som du gör hemma kan göra mycket gott för din hud.