Se yngre ut

Efter en viss ålder, som varierar för oss alla, så börjar vi tycka att vi ser gamla ut. Vi vill spola tillbaka tiden och får tillbaka den där ungdomliga lystern. Går det utan att lägga sig under kniven?

Till viss del, ja. Att se yngre ut utan kosmetisk kirurgi går faktiskt att göra och det handlar om hur man behandlar huden eftersom det är den dom bli rynkig och gråare samt hur våra vanor och levnadsstil påverkar huden.

Huden

Vi har redan pratat om bra hudvård med återfuktning så det skipper vi i detta inlägg. Enda vi säger är att man ska smörja in kroppen med lotion varje dag!

Se till att du får i dig viktiga mineraler och vitaminer. Kvinnor kan lätt få brist på zink så det kan man köpa till som kosttillskott. Zink håller hud, hår och naglar i fint skick och finns i lamm, nöt, sojabönor och cashewnötter.

Man brukar också säga att blåbär och A-vitamin spelar stor roll för ens åldrande, så inkludera lite mer blåbär i kosten och se till att äta ägg och fisk för att få i mer A-vitamin.

Bra blodcirkulation ger finare lyster och mer levande hy. Därför är det viktigt att motionera och hålla kroppen i rörelse. Har man stillasittande jobb eller står mycket ökar risken för åderbråck och dålig blodcirkulation. Testa att ha på dig stödstrumpor på jobbet och gärna medan du tränar också. Kompressionen runt benen håller blodet igång och ger även varmare fingrar och tår.

För att hålla huden i toppskick ska man också göra en peeling 1-2 gånger i veckan för att rensa bort smuts och död hud. Använd solkräm på sommaren och solglasögon med UV-skydd. Det kan också löna sig att köpa en ögonkräm som håller påsarna borta!

Andra faktorer

Det är inte bara huden som bestämmer om du ser gammal eller ung ut. Man kan också se till ens frisyr. Ju äldre man blir dessutom mer måste man matcha håret till sin hudton för att inte framhäva fula linjer. Man behöver så klart inte ha samma färg som huden men de ska matcha. Se till att du gillar din frisyr från profil och framifrån. Gå till en frisyr som kan klippa passande frisyrer enligt kropps- och ansiktsformer så det passar bättre med hur du ser ut.

När man blir  äldre får man tunnare hår och väljer man att ha långt hår kommer det se mycket friskare och vackrare ut om det är färgat än bara långt och gråsprängt. Det livar också upp ansiktet!