Ta hand om ditt ansikte

Något som kanske är mest utsatt är våra ansikten. Det är kyla på vintern och sol och värme på sommaren. Olika luftfuktigheter som gör att vår hud får kämpa för att hålla den kvalité som den bör ha. Att man tar hand om sitt ansikte med olika hudvårdsprodukter behövs för att behålla huden i det skick som man vill ha den i.

Det gäller att hitta bra ansiktsrutiner och även produkter för den delen. Om man sköter om sitt ansikte på rätt sätt så kommer man att få en välmående hy som glänser även i vinterkylan. Det är viktigt att man rengör sin hud från gammalt smink och orenheter. Detta gör man morgon och kväll. På nätet så kan du hitta det som du behöver för att rengöra ditt ansikte på bästa sätt. Försök hitta någon produkt som är skonsam för ditt ansikte, speciellt om du har en känslig hy.

Det finns ansiktsvatten som speciellt är framtaget för att få bort sminkrester och annat. Det neutraliserar huden på ett bra sätt och kan även vara återfuktande och ger din hud ett lugn. Någon gång i veckan så kan du göra en så kallad ansiktspeeling vilket innebär att du rengör din hud på djupet. Då får du även bort döda hudceller och det blir ett mer glow i huden. var dock försiktig och gör inte peeling för ofta. Det kan räcka med en eller två gånger i veckan.

När ansiktet är rengjort så kan du smörja in dig med mjukgörande och återfuktande krämer. Det finns både natt- och dagkrämer att välja bland. Mer om detta i en annan artikel framöver.