Träning och huden

Att hålla en vacker hy är inte alltid så enkelt. Vi kommer alla in med olika förutsättning och somliga behöver därför arbeta lite mer. Något vi dock alla kan göra för att hjälpa vår hy är faktiskt att hålla oss aktiv.

Fysisk aktivitet ökar blodcirkulationen och det är något huden verkligen mår bra av. Med ökad blodcirkulation ökar även näringstillförseln till huden, vilket i sin hur förbättrar produktionen av kollagen.

Det spelar faktiskt ingen roll om man börjar med detta senare i livet då en studie från 2014 visade att även personer som började träna efter 60-års åldern kunde se föryngrande effekter på huden. Och detta bara efter tre månaders träning.

En av de enklaste träningssäten man kan använda sig av är ett ge sig ut och springa, jogga eller bara raska promenader. Allt man egentligen behöver är lite bekväma kläder och ett par bra skor. Skorna är viktigast då det är fötterna som utsätts för mest belastning. Leta bara upp ett par passande på en sajt som Sportamore så är du redo att sätta igång.

Men det finns en del faktorer vad gäller tränings effekt på huden som också är viktig att veta. Det är huvudsakligen måttlig träning som visat sig ge bra effekt och föryngrande resultat. Högintensiv träning kan faktiskt ge en slappare hud, men det beror även på vilken sorts träning man väljer. Har man inte tränat mycket tidigare är detta mest troligt inget man behöver oroa sig för i början.

Personer som också upplever att huden lätt blir rosig eller rent naturligt är rödare kan uppleva en förvärrad effekt genom träning. Medan de positiva effekterna av träning mest troligt kommer att väga över är det fortfarande något man behöva vara medveten om.

Slutligen, medan träning har visat sig kunna motverka acne i någon utsträckning kan dålig hygien efter träning faktiskt orsaka acne. Har man haft problem med acne tidigare är det väldigt viktigt att vara noga med hygienen efter man tränat.