Välj rätt bodylotion till din hud

Hudvård kan ibland kännas som en djungel. Det finns så mycket att välja mellan att hälften vore nog. Har man dessutom precis börjat leta utan mycket förkunskap kan man lätt välja fel produkt.

Mycket i vår vardag torkar ut huden. Detta inkluderar de regelbundna duschar vi tar men också både torr och kall luft. En bodylotion kan då användas för att återfukta huden. Men det gäller att man väljer rätt sort. Priset kan många gånger vittna om kvaliteten av produkten, men det är inte det enda man bör titta på. Det finns många prisvärda alternativ på marknaden idag. Och så länge de har rätt egenskaper kan de vara bra val. Frågan är hur man vet vilka som är bra val.

Till att börja med bör man tänka på hur ens hud faktiskt känns. Den kan vara torr, känslig, åtstramande, mjuk, smidigt och så vidare. Det är också vanligt att huden skiljer sig från ett område till ett annat. Torra armbågar eller knän är något många upplever. Vill man verkligen gå till botten med sin undersökning kan man alltid besöka en hudklinik för att göra en omfattande hudanalys.

Väldigt torr hud behöver något som återfuktar ordentligt, vilket i regel betyder en något fetare kräm som tar längre tid på sig att sjunka in i huden. Är huden bara lätt torr behöver således man inte en lika fet kräm.

Med en känslig hud måste man vara extra noga med vilka typer av ämnen en produkt innehåller. Känslig hud reagerar starkare på kontakt med många ämnen och resultatet kan bli att man blir irriterad eller rödflammig.

Det är också viktigt att använda lotion efter sina levnadsvanor. Duschar man ofta behöver man också använda sin lotion oftare. Samma sak gäller även om man är mycket utomhus utan att skydda huden med klädlager. Det finns också näringsämnen vi får i oss genom maten som kan vara bra för huden.