Vårda ditt yttre

Att vårda ditt yttre kan kännas som ett propagandatänk men det är viktigare än vad man tror eftersom vi lever i en relativt hård omvärld där utseendet spelar en stor roll för många. Rena välstrukna kläder och ett rent och fräscht yttre kommer längre i världen och en arbetsgivare är mer benägen att anställa någon som ser vårdad ut och är välklädd. Det handlar inte alltid om att försöka se yngre ut utan många menar att det handlar om att vårda sitt yttre så att andra tar sig tid att vilja se din insida också.

skönhet, utseende

Hudvård

Huden är vårt största organ och är ett tunt och genomträngligt skydd mot vår omvärld därför är det viktigt att man använder produkter på sin hud som stärker den. Man bör undvika produkter som innehåller mineralolja och syntetiska fetter. Rengöringsmedel med syntetiska lödderämnen och karicinogenerna DEA och TEA. Man ska använda hudkrämer som har naturliga växtoljor och vegetabiliska oljor som bas eftersom de utvinns från olika frukter, nötter och fröer och innehåller produkten dofter ska det vara från eteriska dofter. Detta stimulerar och stöttar hudens egna funktioner och är läkande vid skadad hud.

Hårvård

Ekologiska hårprodukter, och produkter över lag, vinner större och större mark just för att vi människor blir mer medvetna om vad vi “matar” vår kropp med oavsett om det är från insidan eller utsidan. Enligt en artikel i Måbra, där du också kan läsa om våra vanligaste hårmissar, så säger general managern och frisören på Hairbar, Rickard Pååg, att man ska använda ett schampo och balsam som sin frisör rekommenderat just för sin hårtyp och hårbotten eftersom en bra hårhälsa börjar med omsorg och vård av ens hårbotten. Att få ett vackert och friskt hår kan ibland ta tid då vi länge använt oss av skadliga och nedbrytande produkter och negativt beteenden för vårt hår. Behöver man av någon anledning snabbt få ett hår som ser friskt och välmående ut fort så kan man stoppa in ett löshår av bra kvalitet vilket du kan hitta hos pozehair. Kanske för ett viktigt event eller annan händelse där ens utseende har stor betydelse.

Nagelvård

Vackra naglar ger ett gott första intryck. Att ha välvårdade och starka naglar kräver lite tid och omsorg och detta är oavsett om dina naglar är av bra kvalité eller har problem. Depend är ett märke som har det mesta du kan behöva för att få vackra och välmående naglar. De har olika serier som är framtagna allt beroende på vilket problem man har med sina naglar för att nå bästa möjliga kvalité på dem. Om man har problem med sina naglar bör man först ta reda på vad problemet kan vara med sina naglar eftersom det kan finnas en mängd bakomliggande orsaker. Man kan ha böjda, gula, fläckiga, mjuka, sköra, torra, randiga och gropiga naglar vilket du kan läsa mer om vad de olika problemen kan bero på i den här artikeln från expressen.