Viktigt att välja rätt produkter för din hudtyp

Din hudtyp styr väldigt mycket i din hudvård. Använder du inte rätt produkter kan du mycket väl få betydligt sämre resultat. Av denna anledning är det viktigt att alltid välja produkt efter hudtyp och inte bara köpa utan att läsa på förpackningen.

Vanligtvis brukar hudtyperna delas upp i normal, torr, fet, känslig och mogen. De flesta personer har dock vad man brukar kalla för blandhy. Vilket betyder att man kan ha normal hy på ett område medan den är exempelvis torr eller fet på ett annat håll.

Detta betyder ju då att många personer behöver ha mer än en produkt för samma syfte när det kommer till exempelvis hudvård. Men det kan även sträcka sig till sminkprodukter av alla möjliga slag. När det kommer till smink bör man vara extra noga om man har just känslig hy. Detta beror på att många sminkprodukter innehåller ämnen som kan få känslig hy att reagera väldigt starkt och kan leda till irritation.

På grund av hur olika behov olika hudtyper kan ha är det viktigt att inte blind följa råd från andra. Om någon rekommenderar en viss produkt till dig för att det gjort underverk med deras hud, betyder det inte att du kommer nödvändigtvis få samma resultat. Detta skulle egentligen bara vara applicerbart om ni hade exakt samma samma hudtyp. Istället gäller det nästan alltid att prova sig fram som man lär sig mer om sin egen hud och vad den behöver för att må bra.